Blog

Vetarm of koolhydraatarm?

Na tientallen jaren lijnen met vetarme diëten, zijn veel mensen de laatste jaren gaan kijken naar koolhydraatarm eten als ze willen afvallen. Omdat het een nieuwe benadering is, die nieuwe kansen biedt. Maar ook recente onderzoeken wijzen erop dat vetarme diëten je minder laten afvallen dan een koolhydraatarme dieet of een ander afslankdieet.

Wil je niet alleen snel afvallen, maar ook slank blijven? Dan zijn dit nuttige tips:

  • Je zoekt naar een manier van eten die je voorgoed kunt volhouden. Anders kom je gewoon weer aan als je stopt met je dieet.
  • Je eetpatroon moet er dus voor zorgen dat je geen honger lijdt, je moet het haalbaar vinden om je eigen eten te regelen en het moet je goed smaken.
  • Wil je gebruik maken van de effecten van koolhydraatarm eten, maar het wel haalbaar houden voor jezelf? Haal dan de ‘snelle suikers’ uit je voeding (suiker, koek, snoep, wit brood, witte rijst, witte pasta en andere witte deegproducten). Eet die echt bij uitzondering en vervang ze verder door iets anders (volkoren brood, fruit, groente, noten, bonen en andere peulvruchten). Wees niet bang voor fruit, aardappels, wortels en ander ‘echt’ eten.
  • Vergeet niet dat voldoende slaap en ontspanning en dagelijks bewegen belangrijk zijn: ze zorgen ervoor dat je lichaam in goede conditie is en kan afvallen. Maar ook dat jij de energie houdt om gezond te eten en alles uit je dag te halen.