Blog

Ik moet meedoen, maar ook slank blijven…

Als iemand in je omgeving wil dat je ‘gezellig meedoet’, maar ook van je verwacht dat je slank blijft, hoe ga je daar dan mee om? Het lijkt in zo’n geval of iemand je in een onmogelijke situatie dwingt. Je moet mee-eten en -drinken, maar je mag er niet van aankomen. Hoe je dat oplost, zoek je zelf maar uit…

Als je vanuit de ander denkt, ontstaat er misschien net zo’n onmogelijke verwachting: jij wilt geen deel uitmaken van het gezellig samen eten en genieten, waardoor de ander dat ook niet meer met jou kan doen. Of anders ‘klaag’ je daarna over de gevolgen.

Hierover blijven discussiëren levert waarschijnlijk weinig op. Misschien vind je nieuwe oplossingen als je het gaat hebben over wat je nu allebei écht wilt. De ander wil gezelligheid en genieten. Wat is de kern van gezelligheid en genieten voor hem of haar? Wees daar nieuwsgierig naar en koppel het even los van jouw eigen vraagstukken.

Daarnaast is de vraag wat jij zelf nu precies wil. Wat vind jij belangrijk in die momenten samen? Hoe wil jij je voelen, wat is voor jou genieten en gezelligheid? Want waarschijnlijk zijn jullie het er best over eens dat jullie genieten en gezelligheid een (belangrijke) plek in jullie leven willen geven. Als je dat voor ogen houdt, is de discussie niet zo onmogelijk meer. Vooral als jullie het ook over iets anders eens zijn: dat je graag wilt dat jullie allebei lekker in je vel zitten.