Afvallen met

Weg met de Weegschaal

Word zoals je graag bent

Blijvend afslanken –

zo doe je dat!

Een streng dieet? Dat wil je toch niet?

Een ouderwets dieet vertelt je wat je niet mag. Je bent een tijdje streng voor jezelf, tot je dat niet meer volhoudt. Dan ga je weer ‘gewoon’ eten en ben je snel terug bij af. Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat je elke keer energie en zelfvertrouwen verliest als je dit herhaalt.

Wil je wél een stappenplan, maar niet meer afzien en opgeven? Wil je je doelen behalen en plezier erin krijgen? Dan is het Weg met de Weegschaal werkboek iets voor jou.

Steun in de rug

Er zijn gediplomeerde voedings- en gewichtsconsulenten die werken met de Weg met de Weegschaal boeken. Zij vinden dat je oplossingen moet vinden die bij jou passen en helpen je erbij. Niet door met een vinger te wijzen en bestraffend toe te spreken overigens. Ze geven je steun en adviezen. Ze stellen de juiste vraag zodat je jezelf beter begrijpt. Zo krijg je grip op je verbeterstappen.

Afvallen is geen truc, maar iets wat je kunt leren

Ontrafel hoe het zit bij jou en word hoe je wilt zijn

Je lichaam is geen rekenmachine. Je bent een compleet mens, met een stofwisseling, een hormoonsysteem, wensen en behoeftes. Voor zo’n echt mens is het geen optie om eeuwig te strijden tegen verleidingen. Continu opletten is ook niet haalbaar. Laat staan alles opgeven waarvan je nu geniet.

Wat houdt de aanpak van Weg met de Weegschaal in?

  • Focussen op wat je graag wilt, in plaats van op wat er niet mag
  • Alle aandachtspunten meenemen: voeding, bewegen, slaap en ontspanning
  • Keuzes maken die passen bij je persoonlijkheid en je situatie
  • Leren hoe je jezelf ‘aanstuurt’

De Boeken

Humorvol – zinvol – informatief

Meijke van Herwijnen beschrijft afvallen op geheel eigen wijze.